Søk

Kategori:

60: Ungdom og doping

Hvordan har utviklingen vært innenfor tematikken ungdom og doping de siste årene? Hvordan jobber vi i kroppsøving og skole med å forebygge bruk av dopingmidler blant barn og unge?

Hvordan har utviklingen vært innenfor tematikken ungdom og doping de siste årene? Hvordan jobber vi i kroppsøving og skole med å forebygge bruk av dopingmidler blant barn og unge? I dag har jeg snakket med Morten Heierdal i Antidoping Norge. De har utviklet flere ressurser for bruk i skolen, både for elever og lærere, eksempelvis ‘Ren Elev’. Dette er undervisningsopplegg for lærere med presentasjoner, oppgaver og videoklipp tilpasset kroppsøvingsfaget og tverrfaglig bruk.

Antidoping Norge ønsker å forebygge doping lokalt ved å inngå samarbeid med kommuner i Norge. Ønsker du at din kommune skal jobbe systematisk med forebygging så ta kontakt med Antidoping norge via Morten direkte, eller via nettsiden ‘Ren Trening i kommunen’.

Trenger du noen å snakke med om doping, trening og kroppsbilde? På Dopingkontakten er du anonym og vi har taushetsplikt.

Jeg oppfordrer til å høre episoden først så tar dere en diskusjon i kollegiet. Kom gjerne med en kommentarer til episoden.

Hør på en annen plattform

Refleksjonsspørsmål:
1. Hva tenker jeg om min kompetanse på dette området, og hvordan kan den utvikles?
2. Hvordan underviser jeg omkring denne tematikken i kroppsøving?
3. Hvordan kan elevene utvikle sin kunnskap omkring denne tematikken?

  Del i sosiale medier!

  Facebook
  WhatsApp
  Twitter
  LinkedIn
  Pinterest
  Email

  Legg igjen en kommentar

  Personvernerklæring

  Vi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på siden.