Søk

Kategori:

42: Artikkelklubben 9 – Sosial inkludering i kroppsøving i et multi-etnisk perspektiv.

I denne episoden snakker vi om inkludering i kroppsøving med tanke på kjønn, religion og etnisitet, og dette med utganspunkt i en artikkel skrevet av Ingfrid Mattingsdal Thorjussen, NLA Høgskolen. Hun har forsket på dette gjennom sin doktorgrad der den ene artikkelen er samtalens utganspunkt.

I denne episoden snakker vi om inkludering i kroppsøving med tanke på kjønn, religion og etnisitet, og dette med utganspunkt i en artikkel skrevet av Ingfrid Mattingsdal Thorjussen, NLA Høgskolen. Hun har forsket på dette gjennom sin doktorgrad der den ene artikkelen er samtalens utganspunkt. Under ser du referansen med en lenke for å finne artikkelen.

Thorjussen, I. M. (2021). Social inclusion in multi-ethnic physical education classes: Contextualized understandings of how social relations influence female students’ experiences of inclusion and exclusion. European Physical Education Review, 27(2), 384-400. https://doi.org/10.1177/1356336X20946347

Jeg oppfordrer til å høre episoden først så tar dere en diskusjon i kollegiet. Kom gjerne med en kommentarer til episoden.

Hør på en annen plattform

Refleksjonsspørsmål:
1. Hvordan opplever jeg inkludering og ekskludering i min undervisning?
2. Hvilke faktorer spiller inn her?
3. Hvordan kan jeg som lærer jobbe for økt inkludering av elever med ulike etniske bakgrunner?

Del i sosiale medier!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Legg igjen en kommentar

Personvernerklæring

Vi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på siden.